Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

По време на испанското председателство на Съвета на ЕС Украйна я очакват "много важни събития", каза в интервю за TVE Жозеп Борел, първият дипломат на ЕС.

"Те са свързани с това, което ще се случи на бойното поле и с повече или по-малко сенчести преговори за прекратяване на конфликта", каза испано-каталунският лидер на евродипломацията.

Борел също отбеляза, че мирните преговори между Киев и Москва зависят от събития, които трябва да се очакват през следващите няколко дни. По думите му броят на мирните инициативи се увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

хм

преди 10 месеца

Има един железен принцип: "Ако знаеш, че не можеш да спечелиш една война, но я продължаваш, това е геноцит спрямо собствената ти държава".Тук не говоря кое е честно и справедливо. Не винаги света и живота са честни и справедливи. Но да пращаш на сигурна смърт собствените си хора, като знаеш, че няма да има никакъв резултат от това, си е жив геноцит. След края на войната собствения му народ ще го убие, ако не е избягал.

41

Анонимен

преди 10 месеца

СВО трябва да приключи когато Калининград бъде присъединен без допълнителни граници с Русия и Беларус. Наглостта на укрофашистите е безгранична, те трябва да бъдат лишени от достъп до море.

40

Анонимен

преди 10 месеца

Macoнcka paбoтa...

fallback