Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа на контраофанзивата на страната срещу руските сили, заяви еврокомисарят, отговарящ за промишлеността, Тиери Бретон в интервю за френския ежедневник “Паризиен”, предаде Ройтерс.

"Ще увеличим усилията си за доставка на оръжия и боеприпаси - това е война с висока интензивност, в която те играят решаваща роля", каза Бретон във връзка с обещанието за доставка на милион големокалибрени боеприпаси през следващите 12 месеца.

"Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или дори по-дълго", добави той.

Украйна започна контраофанзива по-рано този месец, за да си върне контрола върху територии, завладяни от руските сили, а министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова миналия четвъртък съюзниците на Киев да положат всички усилия, за да да осигурят повече оръжия и боеприпаси. (БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Анонимен

преди 10 месеца

Този Тиери Бретон не го знам кой е , но франсетата по принцип не ми вдъxвam доверие и им нямам вяра. Безполезни са освен това моите уважения но няма смисъл.

173

Спеца

преди 10 месеца

ЕС стъпка по стъпка се обезличава , обезглавява и губи своите позиции и самоктоятелност!Начело са му застанали едни англосаксонски ду..***..давци , които ще набутат европейските народи в тресавището на омразата , войните и нищетата!Без Русия няма да има и проспериращ ЕС!НО . в ЕС върви с пълна пара процес на самоизолация на Европа от Русия!

172

Христо Христов

преди 10 месеца

До 181 След като плащам дънъци над 60000 лева годишно, едва ли ще седна да следвам съветите на беден европеид...

fallback