Кадър: YouTube
fallback

Българи в Одеса споделиха пред БТА, че през изминалата нощ е било страшно.

"Към полунощ се включиха сирените и започнаха взривовете, които спряха към 6 часа сутринта. Блокът, върху който паднаха отломъците, се намира на около 500 метра от нашия. Беше много страшно. Загинаха трима души и около 30 са ранени, сред тях са деца и бременна жена", сподели Наталия Савова, която живее  в квартал "Котовски", където се случи трагедията.

Oще по темата
"Всички служби – пожарни и бърза помощ, работиха много оперативно. През цялата нощ летяха дронове и не млъкваха сирените. Хората в този район не мигнаха", допълни още Наталия.

Друго българско семейство, Маленкови, което също живее в квартал "Котовски", също разказа за случилото се през нощта. "Това стана близо до нас, усетихме много силно взривната вълна. В двора, редом до блока, където паднаха отломъците, има образуван експлозивен кратер. През цялата нощ небето беше червено от взривове", посочи Марина Маленкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 10 месеца

Балъци.Те са в Одеса,а укрите са по 5-звездните хотели хаха.

62

Анонимен

преди 10 месеца

Туй с подпалването на Профсъюзния дом в Одеса бе в началото на майданната революция,следена и от руската телевизия тогава незабранена за гледане,а можело да се види туй и по украинската,но по руската излъчваща 2-3 канала програми за международен телевизионен обмен показваха седмици с кореспонденти и интервюта,и анализи от тяхна страна,кое как се е случило,че общо е имало митинг на Куликовското поле и хора отивали там когато други ги обградили и били забелязани евреи/Израел/ с факли отиващи натам

61

Анонимен

преди 10 месеца

Руснаците стрелят само градове, защото по малка мишена не могат да отцелят.

fallback