fallback

Активни боеве се водят тази сутрин в Запорожка област в Южна Украйна, каза в "Телеграм" представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов. "В настоящия момент са възобновени активните бойни действия в участъка между Орехово и Токмак", намиращ се на фронтовата линия между руските и украинските сили, написа той.

Oще по темата
Това става в момент, когато Киев заявява готовност да предприеме голямо контранастъпление срещу руските сили, отбеляза Франс прес.

Рогов не даде подробности, но според Александър Сладков, кореспондент на руската обществена телевизия, който има канал в "Телеграм", следен от над 1 милион души, двете страни се обстрелват с артилерия, а силите на Киев са в настъпление. "Водят се продължителни и тежки боеве", написа той рано тази сутрин и допълни, че "фронтовата линия е стабилна". "Врагът полага неимоверни усилия. Напразно. Нашите удържат", каза още той.

В дневната си сводка, публикувана тази сутрин, украинската армия не съобщи за такива боеве.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Дедо

преди 10 месеца

на фронта не е като в студиото на CNN а и мечката си е у дома и още не е станала стръвница

27

Слепок

преди 10 месеца

До Димитър Ха, ха, ха, ха, ха, ха... Не знаех че има такива неграмотници... Ха, ха, ха, ха, ха...

26

До 27

преди 10 месеца

Не ти ли се струва логично, че щом не са в Русия значи е нормално да не харесват управляващите, както е с българите в чужбина и много други страни също.И е нормално да говорят срещу тях. Питай мнозинството намиращо се в Русия и тогава давай мнение.

fallback