Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Каховската ВЕЦ на река Днепър е била взривена от руските войски, съобщи украинското Оперативно командване „Юг“ в официалната си Facebook страница.

„Каховската ВЕЦ е взривена от руските окупационни сили. В момента се определят мащабите на разрушенията, скоростта и обема на водата, вероятните райони на наводнения. Всички служби работят. Ситуацията се следи“, се казва в съобщението.

"Руската армия извърши поредния терористичен акт", заяви във видеоклип в Телеграм Александър Прокудин, назначен от Украйна ръководител на военната администрация на Херсонска област, цитиран от Си Ен Ен.

„Тя е взривила водноелектрическата централа "Каховка". Водата ще достигне критично ниво след пет часа. Започнала е евакуация в опасната зона".

"Всички служби работят", добави Прокудин и призова жителите по източния бряг на река Днепър "незабавно да напуснат опасните райони".

Високопоставен служител, назначен от Русия в окупираната южна Украйна, призна, че „нощни удари“ са разрушили части от язовирната стена "Нова Каховка“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 10 месеца

Искам след войната този сайт да се даде на съд за лъжливи твърдения

64

Христо Христов

преди 10 месеца

Дигата я взривиха украинците по поръчка на ЕС... за да спадне нивото и направят десант в АЕЦ Запорожие... такава е сделката - помощи срещу ток.

63

Мен

преди 10 месеца

Да, те руснаците са т*пи и умишлено ще си потопят позициите на левия бряг, който е по-нисък (всеки, който е учил география в училище, знае тази особеност), и ще отрежат Кримския полуостров от водоснабдяване. Мисирките наистина ни вземат за канарчета или новината е за тия с 1 мозъчна клетка

fallback