Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 8 души са ранени, а десетки сгради са понесли щети в резултат на руската въздушна атака тази нощ в Днепропетровска област, Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Още по темата
Те съобщиха още, че украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Този месец Русия възобнови ударите с ракети и безпилотни летателни апарати след близо двумесечно затишие на фона на очакванията за украинска контраофанзива. В последно време такива нападения има няколко пъти седмично, отбелязва Ройтерс.

"Руските нашественици атакуваха военни и инфраструктурни обекти в източната част на Украйна - и по точно в град Днепър. Нападението бе извършено с 16 ракети от различни видове и 20 безпилотни летателни апарата "Шахeд 136/131", каза украинската армия. Тя уточни, че системите за противовъздушна отбрана са свалили 20 дрона и 4 крилати ракети.

Най-малко един човек е пострадал в град Днепър, а седем души са ранени в Синелниковски район на Днепропетровска област, съобщи в "Телеграм" регионалният управител Сергий Лисак. Той добави, че десетки сгради, в това число частни домове, жилищни блокове и административна инфраструктура, са повредени или разрушени.
(БТА, Симеон Томов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase