Снимка БГНЕС

Бизнесмен от западния украински град Лвов е обвинен в продажбата на 45 луксозни коли на руски граждани. Те възлизат на стойност над 3 милиона евро, на руски граждани. Търговецът е използвал фалшиви документи, съобщи днес украинската разузнавателна служба, цитирана от ДПА.

Продажбите са започнали през август миналата година, когато Русия вече бе нападнала Украйна. Сред купувачите са висши мениджъри в "Газпром" и руската телевизия Ар Ти (RT), която Западът смята за пропагандна.

Транзитът през ЕС се е осъществявал чрез фалшиви документи. Службата за сигурност на Украйна заяви, че е конфискувала от бизнесмена имущество на стойност почти 17 милиона евро, включително апартаменти в Киев и Лвов, както и над 40 луксозни коли.

Търговецът може да бъде осъден на 12 години лишаване от свобода по обвинения в подкрепа за държавата агресор по време на война, предаде БТА.

Повечето западни производители на автомобили се оттеглиха от Русия, след като ѝ бяха наложени санкции заради нахлуването в Украйна през февруари миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase