Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството на Южна Корея одобри експортни лицензи за Полша, за да може европейската страна да предостави на Украйна гаубици Krab, които са изградени с южнокорейски компоненти. Това съобщи каза служител от министерството на отбраната в Сеул, цитиран от "Ройтерс".

Това е първото потвърждение, че Южна Корея официално се е съгласила поне косвено да предостави оръжейни компоненти на Украйна.

Представители на Сеул преди това избягваха да коментират темата, подхранвайки спекулациите дали Южна Корея се е съгласила официално да предостави оръжия или просто гледа на другата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Я, па Я

преди 1 година

До Анонимен 22. Много си прав, такае. Т90М Проръйв от Октомври е в Украйна в единични екземпляри. Даже Украйнците притежават повече бройки от самите руснаци. За срам на Руската Армия. Руски военни по руски медии са коментирали, че този танк е годен само за паради и въобще не е подходящ за съвременна война. Сравняват го с Украйнския Т64БМ - Булат и Т90М винаги губи. Даже има няколко сблъсака на двата танка. 3 Т64БМ срещу 3 Т90М и 2 Т72ТБ3. Резултат 5:0 за Украйна. Та те така...

26

Я, па Я

преди 1 година

Русолюбците, по спокойно де, ще получите някой инфарт, инсулт. Съвременната война е икономика и финансии. Русия няма нито едното нито другото. Има наследено оръжие от СССР леко модернизирано и повече фризирано и пребоядисано, но свършва. И има индустриялна мощ от 0.9%. За сравнение Украйна има 1,2%, а т. н. Обединен запад над 70%. Какъв е шанса на Оркистан за победа? Според мен клони към 0. Остава само да заплашват с ядрено оръжие и фантасмагории за червени линии. Никой вече не им се връзва.

25

До Чугунолеяр

преди 1 година

Те другарете не воюват.Воюват Вагнер.Инак другарете прелитат над самолетоносачите на краварете и ония се осират.Добре е когато другарете и краварете си ги мерят ние да не си предлагаме *** на едните или другите.

fallback