Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европа и САЩ ще подкрепят Украйна във войната ѝ с Русия, колкото е нужно, заяви германският канцлер Олаф Шолц, и добави, че Украйна принадлежи към европейското семейство, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Русия не бива да спечели тази война", каза Шолц, цитиран от ДПА.

В Париж в присъствието на президентите на Франция и Украйна Еманюел Макрон и Володимир Зеленски Шолц каза, че на днешната среща на върха на ЕС в Брюксел лидерите ще дадат категоричен сигнал за солидарност с Киев. На нея се очаква да присъства и украинският президент.

"Отнасям ясно послание в Брюксел: Украйна принадлежи към европейското семейство", каза канцлерът.

Миналата година Украйна получи статут на страна кандидат за членство в ЕС, което стана малко след посещението на Шолц и Макрон в Киев през юни, отбелязва ДПА.

Това е едва втората задгранична обиколка на Зеленски от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна преди година. Първата го отведе в Полша и САЩ.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Аноним

преди 1 година

Шолц защо говориш от името на цяла Европа виж в какво положение се намира Европа хората икономиката всичко тек вече излиза извън контрол и ЗАЩО ШОЛЦ тази битка Докога ще е за какво е срещу кого е

49

Има такси фирма UBER

преди 1 година

Немските семейства от Първата и Втората СВ добре ги знаем Зарад тях Европа загуби над 80 милиона мъже от работническо селския контингент на континента. И всичко рухна. Дренки Шон Дуйчетеругаси. Знаеме ме им лозунгите UBER ALLES

48

Анонимен

преди 1 година

Украйна не е член нито от ЕС, нито на НАТО. В тази връзка, всички разходи за разпалване на конфликта на украинска територия са незаконни. Европейският парламент трябва да носи отговорност за неправомерно изхарчени средства. Ама дали ще стане? Щото така беше и с ваксините.

fallback