Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Португалия ремонтира част от танковете си "Леопард 2" и ще изпрати три от тях на Украйна другия месец, съобщи министър-председателят Антониу Коща, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
Новината беше обявена, след като в събота Коща оповести, че страната му преговаря с Германия за получаване на резервни части, необходими за поправката на "леопарди", които се намират в складовете на португалската армия, но които в момента са извън строя.

"Задвижихме плана за ремонт на танковете "Леопард 2". Той предвижда през март да изпратим три броя от тях", каза Коща в парламента. "Това е задачата, която сме си поставили и за изпълнението, на която работим."

Адмирал Антониу Силва Рибейру, началникът на португалските въоръжени сили, заяви миналия месец, че Португалия разполага с 37 танка "Леопард 2", но местни медии съобщиха, че повечето от тях в момента са извън строя поради повреди.

Миналата седмица украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че страната му ще получи 120-140 западни танка като част от "първата вълна" на доставки от коалиция, включваща 12 страни.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Тоя праща ония

преди 1 година

Праща накрая нищо.ПЪЛЕН ПРОВАЛ СТЕ ЕС И ФАЩ СМЕШНИ И НИСКИ,КАКТО НИКОГА ДО СЕГА.ОТ 3Г НАСАМ ЗАБЕЛЯЗВАМ,ЧЕ ЕС и фащ СЕ ИЗЯВЯВАТ,КАТО ДИКТАТУРА.ОТКАЧИХТЕ ЛИ БРЕ,КАК ДОПУСНАХТЕ ТАЗИ ОЛИГОФРЕНИЯ ДА НАЛАЗИ ПАРЛАМЕНТА НИ?

88

Анонимен

преди 1 година

А ние имамаме ли танкове

87

Анонимен

преди 1 година

предлагам ние да им пратим половин танк

fallback