Снимка: БГНЕС
fallback

Съветникът на укранския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, нарече Международния олимпийски комитет (МОК) "промоутър на войната", след като спортното звено обяви, че обмисля начини, по които да вкара състезатели от Русия и Беларус на Игрите в Париж догодина.

"МОК покрепя войната, убийствата и разрушението. МОК наблюдава с удоволствие как Русия унищожава Украйна и след това предлага на Русия платформа за промотиране на геноцид и окуражава техните бъдещи убийства. Очевидно, руските пари, които купуват олимпийско лицемерие, не миришат на украинска кръв. Нали така, г-н Бах?", написа Подоляк в Twitter, обръщайки се към президента на МОК Томас Бах.

Организацията бе разкритикувана от Украйна, след като каза миналата седмица, че обмисля "пътека" за евентуално участие на руснаци, включително като неутрални спортисти. Русия и съюзникът й Беларус са извън повечето олимпийски спортове откакто руските сили нахлуха в Украйна миналия февруари.

Спортният министър на Украйна Вадим Гутцайт предупреди, че страната може да бойкотира Лятната олимпиада в Париж, ако руски и беларуски спортисти бъдат допуснати до участие. Олимпийският съвет на Азия (ОКА) предложи в четвъртък възможността руски и беларуски атлети да участват в тазгодишното издание на Азиатските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 1 година

Много са нагли сега спортът им е виновен и да спрете руснаците войната няма да спре докато тоя ревящ лигльо не отиде на преговори Преговори това ще спре впйната

48

Анонимен

преди 1 година

Ненаиграли се. Нагли, та нагли. Евреи - нацисти, ти да видиш.

47

Укропитецииии,

преди 1 година

В древността дори войните са спирали, докато траят Олимпийските игри! Затова са станали символ на мира! Писнахте на целия свят!

fallback