Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Заместник главният прокурор на Украйна Олексий Симоненко беше отстранен от поста си като част от кадровите промени по висшите етажи на властта в Украйна, предаде Ройтерс.

Oще по темата
В изявлението, с което се обявява неговото отстраняване, не се посочват причините за решението, но се споменава, че той е напуснал "по свое желание".

Заместник-министърът на отбраната на Украйна, отговарящ за снабдяването на войските с продоволствия и оборудване, подаде оставка тази сутрин, цитирайки като причина за своето решение "обвинения в корупция от страната на медиите", които според него и министерството са безпочвени. В изявление, публикувано на сайта на министерството на отбраната, се казва, че оставката на Вячеслав Шаповалов е "достойна постъпка", която ще помогне да се запази доверието в министерството.

Зеленски заяви вчера, че тази седмица ще бъдат обявени персонални промени в правителството, в областните администрации и в силите за сигурност, след като в медийното пространство се появиха твърдения, че украински представители незаконно са се обогатили покрай войната с Русия.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, вече заяви по-рано днес, че е поискал вчера от Зеленски да бъде освободен от задълженията си.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Разликата

преди 1 година

В Украйна ги уволняват, а в Русия стават олигарси под опека на държавата !

72

Анонимен

преди 1 година

Тия дето ги или сами се отставят ще са първите бойци по време на преврата срещу Зеленски. Нищо чудно да ги изпрепат убивайкиги смъртно за да починат от смерт чрез умиране. Купонът с Арестович е голямата порнография. Чуйте му коментара за думи в ЪКР химна. Довчера преди да го изритат какви ги говореше. Днес след ритника па да видиме какви ги мели. Забележителен крехтеньнюид.

71

Анонимен

преди 1 година

Зеления го е хванала параноята след шмъркане те не са крадци. Това ще бъде обяснението на D.W.

fallback