Снимка: архив, БГНЕС

Украинският град Харков бе бомбардиран от руските сили снощи, няколко часа след визитата там на германския външен министър Аналена Бербок, предаде Франс прес.

Бербок дойде в Харков заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба.

"Останете в бомбоубежищата. Окупаторите още веднъж бомбардират", предупреди в "Телеграм" Олег Синегубов, регионалният областен управител на Харковска област.

Журналист на Франс прес казва, че са чути няколко взрива в града, който бе относително пощаден от руски удари в последно време, предаде БТА.

Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха ожесточени сражения, е поставен под контрол на бойците на руската военна групировка "Вагнер". Това съобщи междувременно руският бизнесмен Евгений Пригожин, който е ръководител на "Вагнер".

"Подразделенията на частната военизирана компания "Вагнер" взеха под контрол цялата територия на Соледар",  се казва в съобщение на Пригожин, качено в "Телеграм" от пресслужбата му. В него се уточнява, че в центъра на града са обкръжени вражески бойци и се водят сражения. Броят на пленените украински военни ще бъде съобщен в сряда, се допълва още в текста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase