Снимка: БГНЕС
fallback

Федералната служба за сигурност на Русия заяви, че е попречила на украинските специални служби да извършат саботаж срещу газопровода "Южен поток", съобщиха Ройтерс и БТА.

"Задържани са руски граждани, участвали в подготовката и осигуряването на средства за терористичния акт", съобщиха от ФСС.

Службата твърди също така, че е иззела "четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и комуникационно оборудване, съдържащо кореспонденция и комуникация с ръководителя на планирания саботаж от украинските специални служби, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и данни за превод на пари и координати на мястото на планирания взрив във Волгоградска област", съобщава ТАСС.

Газопроводът "Южен поток" първоначално беше замислен да пренася руски газ през Черно море до България, но по-късно проектът бе отменен в полза на друг енергиен проект - "Турски поток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Егати

преди 1 година

Колко убедително, ако не вярвате отидете и вижте. Какви "истински" и безспорни доказателства ни предоставиха от руските служби. А пък аз им повярвах напълно и безусловно.

20

Анонимен

преди 1 година

Aм'чи kaтo нямa nocлegcтвия зa тyй geтo gyмнaxa Ceвepния noтok, eтo чe ce npoтerнaxa и kъм Южния...

19

Анонимен

преди 1 година

Не разбирам що за служби са и какво са очаквали? След като започнеш явна война, (защото това си е война срещу 40млн държава) да очакваш да няма атентати и саботажи. Това ще продължи поне още 50г и изобщо да не чакат спокойствие и тишина. Цялото поколение засегнато от войната трябва да си отиде, затова трябват 50-60г.

fallback