Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, съобщи снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Oще по темата
„В момента над 10 милиона украинци са без електричество“, особено в района на Киев, заяви украинският държавен глава в редовното си телевизионно обръщение.

Няколко украински града, след които и столицата Киев, вчера бяха мишени на руски удари, съвпаднали с падането на първия сняг в засегнатата от прекъсвания на електрозахранването страна, където температурите може да паднат до минус 10 градуса.

Тези бомбардировки, насочени от октомври насам срещу енергийната инфраструктура на Украйна, редовно лишават милиони украинци не само от електричество, но и от водоснабдяване.

Националният електроенергиен оператор Укренерго обяви удължаване на прекъсванията на тока през вчерашния ден поради „влошаване на ситуацията“.

Поради рязкото застудяване потреблението на електричество се увеличи в регионите на Украйна, което допълнително усложни и без това трудната ситуация в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничения в потреблението на енергия в цялата страна, посочи Укренерго.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Така е ..

преди 1 година

Това е голямата победа на Путин в Украйна.Бягат и разрушават.По разрушение са майстори.Кво да праиш ? Руснаци сър.

184

Анонимен

преди 1 година

Важното е, че Зеленски има!

183

джо

преди 1 година

Укрите съвсем се оплетоха, отначало прехванаха всички ракети , после щяха да отстранят щетите за кратко време и накрая плачат,че положението е безнадеждно. Вече не знаеш на кого да вярваш. Представям си какво ще е след още няколко бомбардировки.

fallback