Снимка: БГНЕС
fallback

Американският актьор Шон Пен даде своя "Оскар" на президента на Украйна Володимир Зеленски по време на посещение в столицата Киев.

Видео, публикувано в канала на Зеленски в Telegram, показва как президентът награждава актьора с Ордена за заслуги към Украйна. По думите му, орденът не е лично от него, а от цяла Украйна.

Когато Пен вади Оскара си от чантата, Зеленски първоначално го отказва, заявявайки "Не, той е твой". Актьорът обаче спори с него: "Чувствам се ужасно. Така че това е едно символично действие. Ако знам, че това е тук, с теб, ще се чувствам по-силен в бинтките."

"Когато победиш, ще ми го донесеш обратно в Малибу", казва още Шон Пен и добавя: "Ще се чувствам по-добре, като знам, че има парченце от мен тук."

Пен, който е известен както с политическия си активизъм, така и с филмите си, избяга от Украйна през март, където снимаше документален филм за конфликта.

По-късно той каза, че обмисля да се присъедини към украинските сили, за да се бие срещу Русия.

От своя страна Кремъл добави Пен и колегата му Бен Стилър към руския "стоп списък", което означава, че сега им е забранено да влизат в страната.

This video published by President Volodymyr Zelensky shows his meeting with U.S. actor Sean Penn in Kyiv.

According to Zelensky, Penn left his Oscar award in Ukraine, which will remain there "until Ukraine's victory" as a symbol of belief in such an outcome. pic.twitter.com/r2LAAoOaku

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) November 8, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Realist

преди 1 година

Правилния подарък, за правилния човек . Никой друг не заслужава този подарък за последните 8-9 месеца. Само че не съм сигурен дали Зеленски осъзнава че го правят по този начин за смях пред цял свят !

60

Иван радоев

преди 1 година

Голям актьор, дано спечели още Оскари, че да занесе и в други държави, където хората страдат, като Афганистан, Либия, Ирак.....

59

Анонимен

преди 1 година

До 62 хаха виж как англичаните си правят реклама на това как правят видеотата на Зеленски специална 3капсула с много камери , тоя клoyн Зельо не си показва носа извън бункера. Вече Зе да омръзва на всички ,западната пропаганда и всички медии работят със Зельо. Промитимозъци. Интернет поколение.

fallback