Снимка: архив, БГНЕС
fallback

През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна и е възможно да се стигне до допълнителни ограничения в доставките на електроенергия, съобщи днес операторът на украинската система за електроснабдяване "Укренерго", цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Повредено е оборудването на основната мрежа на украинската енергийна система в централните области", се казва в изявление в "Телеграм".

През последните седмици Русия засили ударите си по ключова украинска инфраструктура, включително по електропреносната мрежа, оставяйки милиони хора без електричество и отопление за дълги периоди от време с наближаването на зимата.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 1 година

Съвсем нормално. Това е чисто англосаксонска стратегия за водене на война. Руснаците явно са оценили ефективността и копи-пейст. Сега запада да не се сърди. Няма ток, нама вода, няма хляб, няма транспорт, няма болници - хайде ходи и се бий, ако имаш сили.

91

R.A.T.M

преди 1 година

Ха колко иронично през 2015 г в Киев пуснаха крафт бира "Вечерен Крим" естествено беше тъмна бира, така киевчани се подиграха на Крим, защото им спряха и тока и водата, а са уж един народ, фашисти сър.

90

Анонимен

преди 1 година

Спират тока на самозабравилите се хохли. А дано се опомнят. За Запада всичко е ясно. За да има демокрация, трябва робство. Бели роби.

fallback