Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американските разузнавателни служби смятат, че представители на украинското правителство са одобрили бомбения атентат, при който бе убита Даря Дугина, дъщеря на известен руски националист. Това съобщи вестник "Ню Йорк таймс",  като се позова на свои анонимни източници.

Oще по темата
Покушението бе извършено през август край Москва. Ройтерс отбелязва, че информацията на американския вестник не може да бъде проверена.

САЩ не са участвали в нападението срещу Дугина и не са знаели предварително за него, посочва "Ню Йорк таймс". Изданието допълва, че американски официални лица са отправили упреци към украински представители заради убийството.

След атентата Украйна отрече да е замесена по какъвто и да било начин в него, а руската Федерална служба за сигурност обвини украинските тайни служби, че те стоят зад него. "Ню Йорк таймс" цитира украинския президентски съветник Михайло Подоляк, който отново отрича Киев да е отговорен за покушението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Момата

преди 1 година

си е жива и здрава!Кой знае, на кой плаж се излежава сега? Рашките първо съобщиха за изгорял до неузнаваемост труп, пък после в ковчега лежеше "спяща красавица", нагиздена като христова невеста. Кое от двете е вярно? И баща й се хилеше, като му изказваха съболезнования. КГБ-йско театро за нагнетяване на напрежение. Познати прийоми.

50

Анонимен

преди 1 година

На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 15 хиляди украински войника, а общо досега те са над 100 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австрали, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войната.

49

Анонимен

преди 1 година

Е пък.Голямо откритие.Това и аз го знам.Ами зад убийството на украинци кои стоят.Нсли руснаци...Еми зад убийството на руснак терорист ,кой да стои...

fallback