Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Запорожката АЕЦ е изложена на опасност заради пълното спиране на тока в Енергодар, се казва в изявление на генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, публикувано в сайта на МААЕ.

Условията за функциониране на Запорожката АЕЦ стават все по-неблагоприятни, изтъква Гроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Кадировците и бурятите гласяха чувал около цял Донас, какво стана? После чувал около Словянск и Краматорск. Какво стана с него? Накрая сами влязоха в чувала край Изюм, поне 10 000 заловени. путин беше велик стратег, накрая се хвана на това, Зеленски каза по медиите нещо си за Херсон. Какъв и*иот безподобен... Такъв т*панар и сред българските политици не можеш да намериш. Глупостта му коства живота на доста войници. А уж правеше всичко, за да направи русия по-защитена.

12

Анонимен

преди 1 година

Крайно време е тази лудост да спре. Накрая всички ще са губещи.

11

Случаен минувач

преди 1 година

Никога досега в историята на цивилизацията, откакто го има човечеството, не са се водили военни действия около АЕЦ. Това разбира се е много опасно, особено ако някой реактор бъде пробит и започне радиоактивен теч. Плутоний 239 се полуразпада за 24 000 години. Стронций 90 е най-опасен. Полуразпада се за 28 години, но според учените 1 чаена лъжичка от него може да умъртви всички хора на Земята. От Чернобил например е изтекло количество - около 6-7 чаени лъжички.

fallback