Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Назначеният от Русия комендант на окупирания украински град Бердянск почина от раните си, след като автомобилът му бе взривен днес, предадоха световните агенции, като се позоваха на окупационните власти.

Те съобщиха, че са били детонирани експлозиви, поставени в колата на Артьом Бардин. Атентатът е бил извършен близо до сградата на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Бердянск в центъра на пристанищния град в югоизточната украинска Запорожка област.

Бардин е бил откаран в болница в тежко състояние, където починал от кръвозагуба и от раните си.

При взрива са нанесени щети на още три коли, в които не е имало хора.

След атентата е избухнала престрелка. Назначените от Русия власти в Бердянск казаха, че издирват "украинските саботьори", извършили покушението.

Русия превзе града в Запорожка област в края на февруари - още през първите дни на инвазията си в Украйна. През последните седмици украинските въоръжени сили предприеха контраофанзива, за да си върнат загубените територии на юг, като са съсредоточили усилията си в съседната Херсонска област.

Високопоставен полицай бе убит при бомбена атака в Бердянск в края на миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

222

Анонимен

преди 1 година

Този чевек не е военно лице, а и да е тероризмът е забранен. В цял свят. Подкрепата за терористични актове е инкриминирана драги грантъри.

221

Анонимен

преди 1 година

в отговор газа съвсем няма да го има... И ПРАВИЛНО УКРОУБИЙЦИТЕ ГАЗ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ...

220

Анонимен

преди 1 година

при такива жалки новини как да водите укропропагандата...

fallback