Снимка: БГНЕС

Великобритания все още не е установила причината за експлозиите в руската военновъздушна база в Крим, но със сигурност не смята обяснението на Русия за правдоподобно. Това заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от Би Би Си.

Още по темата
Заедно с министрите на отбраната на Украйна и Дания той е съорганизатор на конференция в Дания, посветена на Украйна. В Копенхаген се събират министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна, за да обсъдят нова военна помощ за Киев.

Преди да отпътува, британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че очевидно не изпуснат фас е причината за огъня в руската военновъздушна база на Кримския полуостров, както се опитва да обясни Москва.

"Той не би могъл да предизвика две големи експлозии едновременно, които не са съвсем една до друга", поясни Уолъс и обърна внимание, че е малко вероятна версията, че експлозиите са резултат от украински удар с ракети, дадени от Запада на Украйна.

"Все още е много рано да се разбере причината за инцидента във въздушната база "Саки", смята британският министър на отбраната, цитиран от БНР.

Вчера висш представител на властта в Украйна отговори утвърдително на журналистически въпрос дали атаката в Крим е началото на планирана контраофанзива на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски също отбеляза, че войната е започнала с Крим и ще трябва да приключи с освобождаването на Крим.

Базираният във Вашингтон институт за изследване на войната очаква, че украинската армия ще води интензивни боеве през август и септември, като те най-вероятно ще предопределят изхода от следващата фаза на войната.


 

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 1 месец

Тия май в стремежа си да освободят Крим ще загубят цяла Украйна.

75

Кънчо

преди 1 месец

До до БобиМда, а в България да не е по-различно...пък сме 15 год в ЕС.

74

Анонимен

преди 1 месец

Лондон предава Украйна. Русия прикрива Украйна.