Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) не вижда непосредствена заплаха за ядрената безопасност след обстрела на най-голямата атомна електроцентрала в Европа в Запорожие, Украйна, предаде ДПА.

Oще по темата
"Въз основа на информацията, предоставена от Украйна, експертите на МААЕ прецениха, че няма непосредствена заплаха за ядрената безопасност в резултат на инцидента от събота", заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси.

Той каза, че украинските власти са информирали МААЕ, че има щети, но нивото на измерената радиация е все още в рамките на нормалното.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Истината

преди 1 година

Протокола еясен при промяна на гама фона в определени граници следва запечатва е или преминаване в сварен режим. Няма такива данни за предприети стъпки. Всички водоноски следва да се насочат към нея в района и да се подготви изкуствен басейн.

9

Въпрос

преди 1 година

АЕЦ-а е под руски контрол, а МААЕ иска информация за нейното състояние от Украйна. Защо от тях? И не е ли по-добре да отидат на място?

8

АнонимеН

преди 1 година

ТИЯ ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ И ОТ СССР КОГАТО ГРЪМНА ЧЕРНОБИЛ!! КАЖАТ ЛИ , ЧЕ НЯМА ОПАСНОСТ ПЛЮЙ СИ НА ПЕТИТЕ АКО СИ В 10-КИЛОМЕТРОВАТА ЗОНА ОКОЛО АЕЦ ЗАПРОШКА

fallback