Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Не бива да се позволи на Русия да спечели войната в Украйна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"В наш интерес е този вид агресивна политика да не се увенчае с успех", каза той в реч, произнесена в родната си Норвегия.

Войната на Русия в Украйна е посегателство срещу сегашния световен ред, посочи Столтенберг. Той заяви, че Европа се намира в "най-опасната за нея ситуация от времето на Втората световна война".

Столтенберг добави, че ако руският президент Владимир Путин реши да стори нещо подобно със страна от НАТО, тогава целият алианс ще отговори.

Генералният секретар на НАТО говори по време на среща на млади активисти, организирана от норвежката Работническа партия на остров Ютьоя, в района на Осло.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

349

Анонимен

преди 1 година

До Ото Фон Бисмарк:а когато на 22 юни 1941 година немците нападат Русия при съюзен договор на немците ли да вярваме. Вчера поляците са поискали от Германия обезщетение за втората световна от един трилон и триста милиарда евро... а да им е честито на немците.

348

Анонимен

преди 1 година

ама какъв е сегашния световен ред, в който на Косово може да се позволи да спечели войната срещу Сърбия, на Азербайджан срещу Армения... може някъде да прочетеме на какви принципи се основава, не беше ли принципа за неизменност на границите основен принцип или вече не е...

347

Анонимен

преди 1 година

САЩ и ЕС ще спечелят войната срещу русия и ще бъде размазан този сатанински ред на неоконсерватизма и неговите импот _ нтни "ценности"

fallback