Снимка: БГНЕС
fallback

Руската компания "Газпром" без предупреждение е увеличила налягането на газа по магистралния газопровод "Уренгой-Помари-Ужгород" в участъка на държавната граница на Украйна с Руската федерация. Това съобщи управителят на националната тазопреносна компания ГТС Сергей Макогон.

Рязкото покачване на налягането е регистрирано вчера, след като "Газпром" обяви, че намалява количествата през "Северен поток" заради необходимост от ремонт на тубрина. „Такива некоординирани действия на „Газпром“ предизвикват безпокойство", съобщава още Макогон.

Украинският оператор вече е изпратил писмо с настояване "Газпром" да предостави спешна информация за причините за подобно поведение. Клаузата е заложена в стандартите на споразуменията между операторите.

Ненавременното информиране на националния газопреносен оператор на Украйна застрашава нормалната работа на газопреносната система на Украйна от необратими аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 1 година

Да увеличиш налягането означава увеличение на количеството подаван газ. Защо този артист отново изпищя? Очевидно малорусинът разбира само от спрян газ.Като много ревете, продажни укри, и това ще стане! Те и двамата кирчовци и кокорчовци така реваха и сега искат да поставят служебно правителство на топа на устата. Ама алчната за власт *** от Крушовица не дава току така власт, дебелата му ***

67

Бате Иво

преди 1 година

До анонимен 45Има голяма разлика пичМусолини го свали италианския народДокато Кадафи като управляващ суверенна държава го свалиха американците через използване на военна силаМежду другото знаеш ли как са излезли от голямата депресияБлагодарение на втората световна воинаЗа какво мислиш разпалват конфликти

66

давам газ

преди 1 година

срещу боб

fallback