Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния" и предупреди, че ако това се случи, ще има последствия за Република Молдова, съобщава телевизия Диджи 24.

В интервю за агенция ТАСС Медведев заяви, че директно влизане на Република Молдова в Европейския съюз не е възможно. Освен това той обвини румънските официални представители, че отдавна "играят политически танци около Молдова" и увеличават усилията си за "законно" превземане на страната.

Oще по темата

По думите на Медведев това ще има последици за Молдова, включително по-високи цени на енергията и прекъсване на доставките на други ресурси. Изказването му е направено на фона на продължаващата пълномащабна война в Украйна, която Русия започна на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Wanderer001

преди 1 година

До АнонименНяма такова нещо, като Велика Румъния. Днешна Румъния (Влашко) изначално е част от България. И те са нещо като македонците, ама са кротки. Един път само са се подвели от рушлямците и са сгрешили, през 1913 година. Инак и сега във Влашко живеят много българи, има български училища, в черквите надписите на български и т.н. И те са пообъркани, ама поне не пречат.

62

Анонимен

преди 1 година

заради Молдова русия започва и губи кримската война нека да я приемат в нато и ес пък да видим какво ще направят ушанките

61

Анонимен

преди 1 година

Тия ме разбраха ли че великите държави умряха в 20-ти век, сега има глобализация, свободно движение, свят без граници, единен пазар. Мирен начин да си голям, без да има недоволни и омраза. Русия са най-мразената държава в: Финландия, Швеция, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Полша, Грузия вероятно има и още с тая имперска политика.

fallback