Снимка: БГНЕС
fallback

Големият химически комплекс "Азот" е последното място в града, контролирано от украинските войски. Смята се, че там се крият и стотици цивилни. Според управата на Луганска област, днес руснаците са взривили мост между Северодонецк и съседния Лисичанск.

Руски медии пишат, че армията няма да щурмува "Азот". Заводът бил обграден и защитниците му ще се предадат. Командването на руската армия обяви още, че с крилати ракети е било унищожено оръжие, изпратено в Украйна от Запада, предава Нова тв.

Ракетните удари в Тернополска област унищожили ракетни комплекси, твърди Русия. А президентът на Украйна обяви, че на юг украинската армия си връща инициативата.

"Украинската армия постепенно освобождава територии в Херсонска облст. Още едно населено място беше включено в списъка с върнатите. Имаме някои успехи и в Запорожка област. Ожесточени боеве се водят в Северодонецк. Гордея се с нашите защитници", заяви президентът Зеленски.

⚔️DURO COMBATE URBANO 💥🪖🇺🇦

👉🏽Vídeo grabado por tropas ucranianas en las calles de la disputada ciudad de #Severodonetsk 🇺🇦🇷🇺

🗣Fuentes locales hacen saber que los combates están siendo muy intensos, remarcando la dureza del combate urbano. #UkraineRussiaWar #Ukraine pic.twitter.com/nNSYloHiqn

— Teodoro Del Valle (@TeodoroDelValle) June 12, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

Дивергент

преди 1 година

Днес ВСУ отново тероризираха мирно население. Обстрелван е пазарът в Донецк. Има загинали и ранени търговци и купувачи, включително и дете. Унищожени са няколко търговски обекта. Нито един войник или военен обект. Славата на Украйна си проличава в избиването на цивилни и невъоръжени лица, а когато срещнат военни бягат като страхливци, или се предават. Всеки който праща оръжие в Украйна е съучастник и спонсор на терористична организация.

130

Анонимен

преди 1 година

Абе защо не пишете за поредния терористичен обстрел по Донецк, при който поне 5-*** мирни са убити от нацистите?

129

Слава Украйна

преди 1 година

Адолф Путин ще има съдбата на адолф хитлер

fallback