Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-малко 1500 са убитите в Северодонецк, а между 12 000 и 13 000 души са блокирани в града, където 60 процента от жилищните сгради са разрушени, каза кметът на града Олександър Стрюк, цитиран от Асошиейтед прес.

Северодонецк е сцена на най-ожесточените боеве в момента в Източна Украйна.

Кметът му каза, че градът все още се държи, въпреки че руска разузнавателно-диверсионна група е стигнала до градски хотел.

Това е последният голям град в Луганска област, който е под контрола на украинските сили, а руските сили се опитват да го откъснат от останалата част на контролираната от Киев територия в Донбас.

Стрюк каза, че главният път между градът близнак на Северодонецк - Лисичанск и Бахмут на северозапад остава отворен, но пътуването по него е опасно.

Кметът допълни, че вчера от града са успели да се евакуират едва 12 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Тц,тц

преди 1 година

Русия и мирът според нейните разбирания...

36

Анонимен

преди 1 година

"между 12 000 и 13 000 души са блокирани в града" предполагам последните 2 седмици са били наясно, че ги обграждат и че или напускат града или остават обкръжени. Биха ли от днес ни казали кой блокира излизането от града? Русия едва преди 2 дни овладяха пътя Бахмут - Лисичанск? За Украйна не е ли по-добре да извозват цивилните за да могат да се бият свободно с руснаците? Не е ли на първо място живота на цивилните или предпочитат да ги държат нарочно за жив щит докато се окопават около р. Днепър?

35

.!.

преди 1 година

бре не знам, *** лавров зе да реве и да моли запада да не дава на украйна ракети дето могат да ударят руска територия! Та не знам що така! *** то ясно де, почна да им влиза на другарите и почнаха да мрънкат за вазелинче! еми това ще се види! инак много жалко за виски тези умрелтие зарад диктатора путин! ама тоя няма да се даде бес бесило де! само дано д не пусне някоя адрена ракеттка, че тогава барабар с него си и русия и целия свят ше затрие!!!

fallback