Снимка: БГНЕС
fallback

За да има мир, се нуждаем от три неща - оръжия, оръжия и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия са тези за защита. Вторият вид - това е ембарго и санкциите. А третият - депутинизацията на Русия, Европа и света. Това каза бившият президент на Украйна Петро Порошенко пред Би Ти Ви.

По думите му не само ЕС трябва да спре да купува петрол.

"Всички трябва да отрежем петролните доставки по тръбопровода "Дружба". Лично аз имам правото да ви призова, защото когато бях избран за президент, Украйна беше болезнена зависима от руски газ. Само за 1 година на президентския пост постигнах енергийна независимост. Това беше много труден тест за Украйна. Отидохме по-далеч. По моя заповед заведохме иск срещу "Газпром" и руската страна. И го спечелихме. И "Газпром" ни плати 4 млрд долари. Призовавам ви - последвайте нашия пример", каза още Порошенко.

И даде два съвета към България.

"Първо - не се страхувайте от Путин. Ако се страхувате, сте загубени. Второ - не вярвайте на Путин. Той разбира само от сила. Моят съвет към българското правителство, парламент и българите е да бъдете обединени. Преди войната той постави ултиматум България и Румъния да намалят натовското присъствие до нивото им до 1997 г. Утре руските военни кораби могат да блокират българските и румънските пристанища", каза още бившият украински президент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 1 година

Пропагандата иска да натресе на българите нов господар Украйна. Хак да ви е това заслужавате че и знамената и развявате.

66

Лалов

преди 1 година

За наша радост вярващите на Путин с всеки изминат ден стават все по-малко и по-малко :))) Не е далеч часът,когато никой вече няма да му вярва !Когато човек се самозабравя така става ! Не е лесно да си диктатор и да се готвиш да диктаторстваш не само над Ру сия,но и над света !!! Само,че ако в Русия хората са си " загубили " от страх акъла,в света не са !!!

65

Анонимен

преди 1 година

Ха-ха , намерил се кой да ръси мозък - ПоТрошенко , който постави началото но края на Окрайна ! Все едно Кумчо Вълчо да съветва овчаря как да варди стадото ...

fallback