Снимка: БГНЕС/ЕПА

С помощта на реактивни системи за залпов огън (MLRS) и други тежки оръжия ще деблокираме сами Черно море, заяви в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, цитиран днес от Укринформ.

По думите му заради повишаването на цените 1,6 милиард хора по света може да изпитат недостиг на храни и стотици милиони ще попаднат под чертата на бедността. Подоляк се позова на прогноза на "Икономист" за последиците от Руската агресия и на предложението на списанието да бъдат организирани в Черно море международни конвои с кораби, натоварени с храни.

Той обаче изрази съмнение дали е уместно да се правят опити за "пазарене със страна, взела за заложници стотици милиони хора".

Руските сили са блокирали в Черно море около 300 товарни кораба, които не могат да изнесат от Украйна зърнени и други хранителни продукти./БТА

Коментари Напиши коментар

130

джо

преди 1 месец

Заради такива съветници Украйна е на този хал. Ако ще и всичкото оръжие да си дадем, нищо няма да се промени. Не мога да деблокират Мариупол, камо ли Черно море.

129

П.К.

преди 1 месец

Отдавна да сте разбрали, че вас янките и НАТО ви използват само и единственно за техните си пъклени интереси... и за пушечно месо. За нищо повече. И вие нищо абсолютно не можете да въздействате на насоките и на стратегията на тази война. Заплащате всички катастрофални грешки и недомислия на продажника на чужди интереси с вашия живот.

128

До Божее каква сьдба

преди 1 месец

Охраната му са англоговорящи и са до него не да го пазят от някой, а да му резнат зелката когато дойде времето.