Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Град Лвов в западната част на Украйна беше разтърсен от няколко много силни експлозии, предаде Асошиейтед прес.

Екип на агенцията в града е видял ярки експлозии, които са осветили небето на запад от града малко след полунощ местно време.

Oще по темата
По информация от свидетели експлозиите са били поне осем.

В града в момента е наложен комендантски час от 23:00 часа до 06:00 часа.

Ръководителят на областната военна администрация Максим Козицки публикува съобщение в "Телеграм", в което каза, че "по първоначална информация противовъздушната отбрана се е задействала".

Кметът на Лвов Андрей Садовий каза във "Фейсбук", че няма потвърдена информация градът да бил поразен от ракети. "Нека за това да благодарим на тези, които защитават нашето небе", призова той. "Сутринта ще дадем по-точна информация. Грижете се за себе си и не игнорирайте въздушните тревоги", добави Садовий.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ПОЛКОВНИК

преди 1 година

Само 10% от Военните подаръци за Украйна достигат до фронтовата линия и от там попадат в ръцете на ДНР и ЛНР ! Лвов ще страда защото играе ролята на разпределително депо на оръжията които идват от Полша!

17

А НА ЕСЕН

преди 1 година

Една ярка експлозия над Киев. През ноща ще се види чак в Лондон. И после ще се търси друг град за столица на Украйна. Обаче е по-вероятно тоя ***-ин (на английски тури ми го вътре) да удари западна Украйна докато духат силни ветрове изток-запад. А това е или сега или късна есен. Ноември/Декември. Помнете какво ви казвам. Ще се съобразят с метео обстановката преди да пуснат атомки. Да не са лоди да си дишат раиацията после. Да си я дишат на запад. Просто така мислят в Кремъл.

16

ZZ Top

преди 1 година

Руснаците са трескали полигона в Яворово,наемници,НАТО-техника и др.Лвов е бил обстрелван от украинската ПВО,за което зенитчиците са получили "благодарности" лично от губернатора на Лвовска област!

fallback