Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Ракетни войски и артилерия на Сухопътните войски са поразили през нощта над 500 обекта на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи в събота говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков.

„Ракетните сили и артилерията поразиха 18 командни пункта, 543 района на концентрация на жива сила и военна техника, склад за боеприпаси в Херсонска област, както и 23 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции“ в различни райони, каза той.

Той също заяви, че руски бомбардировачи са разбили 43 района на концентрация на украински войски, ударени са и пет командни пункта на украинската армия в ДНР.

По думите му въздушните сили са унищожили за една нощ до 100 националисти и са извадиха от строя 23 единици военна техника. Конашенков каза още, че руската ПВО е унищожила за една нощ 13 БПЛА и три снаряда от РСЗО "Смерч" в три населени пункта на Харковска област./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 1 година

Братушките са малко като северно кореѝската армия. Ако не стоеше атомната мощ зад тях, за седмица нямаше вече да са федерация. Изглежда не така стоят нещата с украинската армия обаче... . Е оказва се все пак че и руснаците могат да превземат един маталургичен комплекс за около 3 месеца енентуално..... Но при всички възможни евентуалности те със сигорност успяха да победят себе си

146

Антикомунис

преди 1 година

Бре, бре, бре , че те за една нощ са свършили повече отколкото за два месеца и половина, на дядо лъжливите овчарчета........ *** да не ви набарат само американците че така ще ви наритат лъжливите задничета (справка, вагнер в Сирия)

145

Анонимен

преди 1 година

Убийците се хвалят с убийства, бравос, майките им са горди, че са отгледали убийци.

fallback