Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че недостигът на горива в Украйна скоро ще приключи, въпреки че руските сили са нанесли щети на редица складове за горива, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

По-рано тази седмица руските сили нанесоха удар на основния производител на гориво в Украйна - петролната рафинерия в Кременчук, както и няколко други големи склада.

"Има опашки и увеличаване на цените в бензиностанциите в много области на нашата страна. Окупаторите нарочно унищожават инфраструктурата за производство, доставки и складиране на гориво. Русия блокира също нашите пристанища, така че да няма незабавни решения за запълване на дефицита. Но украински правителствени представители обещават, че до седмица, максимум две, системата за доставки на гориво за Украйна ще работи, което ще предотврати недостига", каза Зеленски.

В изявление украинската министърка на икономиката Юлия Свириденко каза, че недостигът ще бъде елиминиран до седмица, а украинските оператори са подсигурили договори с европейски доставчици.
 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 9 месеца

Токът от АЕЦите в момента трябва да го подаряват, не продават, защото на практика нямат нито индустрия, нито компенсиращи мощности. Пак са ни врътнали. .

33

Анонимен

преди 9 месеца

Сега ще му лъсне накъканият задник Сега е времето да разберат какъв шут са избрали за президент.Понеже има подло мислене и е нахален безпределно ЩЕ ИЗКАРА ВСИЧКИ ВИНОВНИ А ТОЙ (ГЕРОИ КОИТО НЕ СА ГО РАЗБРАЛИ)но най вече Русия защото не му праща петрол без пари.От този мръсен фашист освен да страдаме всички,друго не ни остава,и тези които се правят на негови приятели за сметка на народите

32

ПроСоТо

преди 9 месеца

със сигурност недостига ще приключи...След като тоя приключи Украината..