Снимка: БГНЕС
fallback

Русия ще отправи покана до редица американски официални лица, включително заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд, за заседание на парламентарна комисия, която разследва американски биолаборатории в Украйна. Това каза в интервю за ТАСС директорът на отдела за неразпространение и контрол на въоръженията на руското МВнР Владимир Ермаков, цитиран от ТАСС.

„Подготвя се за изпращане поканата на американски официални лица и представители на компании, свързани с военно-биологични дейности, извършвани в биологични лаборатории в Украйна със съдействието на САЩ. По-специално като един от свидетелите на заседание на парламентарната комисия на Федералното събрание за разследване на подобна дейност се планира да бъде призована старшият държавен заместник-секретар на САЩ Виктория Нуланд“, каза дипломатът.

По-рано Държавната дума и Съветът на федерацията приеха резолюция за провеждане на парламентарно разследване на работата на биологичните лаборатории в Украйна, както и за създаване на съвместна комисия за такова разследване. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Крайно неприятна...

преди 2 години

... ситуация с тези крайно мирни биолаборатории на още по-крайно миролюбивите САЩ. Особено като се сети човек, че американците изкормиха Ирак след като се почувстваха заплашени от праха за пране, размахан в прословутата ООН-епруветка...Мдаммммм, неприемливо е да се пише за тия неща, неприемливо!....

63

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - относно краденето на унитази в Украйна от руснаци -___- като не са виждали такива работи у дома...

62

Анонимен

преди 2 години

Руските войници на кое казват биолоборатория? На вътрешните тоалетни ли? Затова ли крадат използвани тоалетни седалки от Украйна . Събират ,,веществени доказателства,,?

fallback