Снимка: БГНЕС
fallback

Двама руски войници са починали, а 28 са в тежко състояние, след като украински селяни са ги нахранили с отровни пайове, твърди украинското военно разузнаване.

"Украинците оказват съпротива на окупаторите с всички налични средства", казаха от министерството на отбраната. "Според наличната информация местните жители на квартал Изюм (в източната част на страната) са нахранили руснаци от 3-та мотострелкова дивизия на Руската федерация с отровени пити.

"В резултат на това двама окупатори са загинали, а други 28 са откарани в интензивно отделение. Сегашното им състояние се изяснява."

Министерството също така твърди, че 500 военнослужещи от същата дивизия са били приети в болница заради алкохолно отравяне. Твърденията не могат да бъдат проверени независимо и Русия не е коментирала. Има широко разпространени съобщения за руски войници, които грабят храна от магазини и домове след нахлуването в Украйна.

Военните анализатори предполагат, че лошата логистика е оставила руските части с много малко провизии. Киев също така твърди, че са откраднати редица други стоки.

Украинското разузнаване публикува това, което според тях е засечено телефонно обаждане на руски войник, дислоциран в Украйна, който казва на жена, че е откраднал гримове за нея и витамини за себе си, но не е взел лаптоп, защото не е имал чанта със себе си."

Открити са изоставени или развалени руски превозни средства с перални машини, компютри, детски играчки и килими.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че в Нарулия в Южен Беларус е създаден пазар за продажба на стоки, разграбени в Украйна.

Добавя се, че Мазир, също в Беларус, се е превърнал в "пункт за събиране на руски военни камиони с плячка от Украйна, която след това се изпраща в Русия чрез експресна служба за доставка".

Видео, разпространено в социалните мрежи вчера, изглежда показва, че мъже с военно облекло изпращат пакети с ограбени стоки обратно в Русия от офиса на куриерската служба в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

Аз

преди 3 месеца

Путин каза на майките: "По-добре да умрат като герои,не като алкохолици".Да,ама не ,както казваше Бочаров,Бог казва кой как ще умре,а не Путин. И ето, алкохолик няма как да стане герой. Причина за смъртта е алкохолната лакомия.

289

Ха да питам

преди 2 години

Ха да питам сега българските фашисти тези който са отровили руските войници не са ли фашисти Украйнците са чисти *** и фашисти дано ги отрепи всички те Путин ,,Слава на майка Русия.смрът на фашизма и капитализма цялата Европа са капиталисти и хамериканците също Путин е велик той всичките ви ще сложем на ред българите са предатели така на времето са предали и османската империя самоче този път ще ви се върне тъпкано с тази фълшива българска история българите говорят македонски език истината е

288

ГЕСТАПО

преди 2 години

Иван Гешев вкарва гейове в психиатрия - масово!Съдиите ги дават на психиатър, МВР помагат за арестите!

fallback