Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния украински град Мариупол, за да позволи на цивилните да се евакуират, и поставя краен срок на Киев да обяви собствено прекратяване на бойните действия, съобщи ДПА.

Oще по темата
Руската армия обявява хуманитарно прекратяване на огъня за днес сутринта от 10 ч. с цел да се даде възможност на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а след това в Запорожие, заяви вчера руският генерал-майор Михаил Мизинцев, цитиран от агенция "Интерфакс".

За да влезе в сила мярката, Украйна трябва да обяви собствено прекратяване на огъня и да информира писмено Русия, ООН и Международния Червен кръст до 6 ч. сутринта.

Киев и Москва неведнъж са се обвинявали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обкръжен от руски войски.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Че тя Русия прави това от началото. Жертвите са тези, които не са се възползвали или тези, които биват спрени от собствената си украинска армия, защото за нея колкото повече пострадали, толкова повече могат да припишат на руснаците. Всичко е цирк.

11

Кой вярва

преди 2 години

на руските

10

Анонимен

преди 2 години

Сега укрите пак ще смесят военни и цивилни, в опит да спасят нацистчетата и пак ще стане мазало. Аз не разбирам - ако си цивилен: вдигаш високо ръцете и вървиш към руснаците, няма да има проблем, никой няма да те застреля. Ако обаче си нацист, няма да ти помогне особено, щото ще те арестуват и ще те съдят...

fallback