Снимка: БГНЕС
fallback

Тверският район съд в Москва призна днес за "екстремистка" дейността на социалните мрежи "Инстаграм" и "Фейсбук" на компанията майка "Мета платформс" и ги забрани на територията на Русия, предаде ТАСС.

Съдията Олга Солопова заяви, че е удовлетворен искът на Главната прокуратура. Решението на съда влиза в сила незабавно, добави тя.

Приложението за обмен на съобщения "Уотсап", което също е собственост на "Мета", не бе забранено, посочи ТАСС.

Ройтерс уточни, че Русия вече е блокирала за руски потребители "Фейсбук", който спря достъпа на руски медии до платформата си.

Забраната на "Инстаграм" идва, след като "Мета" позволи на потребители в Украйна да публикуват съобщения с призиви за насилие срещу Владимир Путин и руските войски, изпратени в Украйна на 24 февруари. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Фейсбук отдавна трябваше да бъде забранен. А наглото еврейче Цуки навярно в 15 та глуха.

53

Тъпаци

преди 2 години

И какво да правим сега , да плачем ли за тях ? Каквото се случва в измислената им държава с измислено правителство и псевдоживот ме интерсува толкова колкото драмите на северна корея. Разбра се че всичко е било парлама - и великата руска армия, и великата руска държава, само декори и нефт с ядрени ракети - да се чудиш на ъкъла на местните фенове на Любе. Сеа въпросът е дали великата руска душа е толкова велика или впросто впиянчена, кат гледаш как си траят и оправдават психопата с якето.

52

Живко от Варна

преди 2 години

Защо НЯКОИ ХОРА искат аз да бъда цял живот САМ ?!Поради какви причини са правили истински и старателни манипулации върху моята ИСТИНСКА съдба ?Тва че някога съм прекрачвал граници, това не означава, че винаги ще е така!За в бъдеще няма да прекрачвам граници и даже няма да правя умишлени проблеми на никого !

fallback