Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Кремъл заяви, че Русия може да вземе пълен контрол над някои големи градове в Украйна и предупреди Запада, че има достатъчнa военна сила, за да изпълни всичките си цели в Украйна без каквато и да е нужда от помощ от Китай, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Министерството на отбраната на Руската федерация, като същевременно подсигурява максимална безопасност за цивилното население, не изключва възможността да вземе пълен контрол над големи населени центрове", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той каза, че някои големи градове в Украйна вече са обградени от руските сили.

Песков отхвърли твърденията на официални американски представители, пожелали анонимност, че Русия е поискала военно оборудване от Китай.

"Русия има собствен независим потенциал да продължи операцията. Както казахме, тя върви по план и ще завърши навреме и изцяло", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Анонимен

преди 2 години

Много ме забавлява как пишещите тука евроджендъри разбират от военна стратегия и тактика.Мили евро п......ли ако Русия искаше да изравни Украйна със земята щеше да го стори ,но Путин не Клинтън,Буш и останалите от шайката.В момента САЩ умишлено не се впускат в конфликта защото гледат с какво ще воюва Русия.Но Путин не е *** та да използва най новите си оръжия за една военна операция те са запазени за хАмериланчетата като дойдат.

173

Кико

преди 2 години

До Мадона съм, с нейния поздрав към джуджето - гей!

172

ПЕДЕРАСКОВ

преди 2 години

И Китай ви удари шамар! :) Айде, викайте помощ от оня кютюк Ким Че от Северна Корея и искайте икономическа помощ от Еритрея! ХА ХА : - - - )

fallback