Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че страните от Европейския съюз се нуждаят от съгласие за темпото, с което блокът би могъл да се откаже от руските изкопаеми горива, предаде Ройтерс.

Още по темата
По въпроса за искането на Украйна да се присъедини към ЕС по ускорена процедура Макрон, който направи изказването си преди началото на срещата на върха на евролидерите във Франция, каза, че според него е нереалистично да се встъпва в преговори за членство със страна, която е във война.

"Не съществува бърза процедура за членство в Европейския съюз", заяви нидерландският премиер Марк Рюте при пристигането си във Версай за срещата на върха на 27-те страни членки на ЕС. Това изказване той направи в момент, в който Украйна подаде молба за членство с надеждата да се присъедини възможно най-скоро към съюза, предаде Франс прес.

"Не можем да оставим впечатление у украинците, че всичко може да се случи от днес за утре", предупреди също и премиерът на Люксембург Ксавие Бетел при пристигането си във Версай. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase