Снимка: БГНЕС
fallback

Във видеопослание до нацията, разпространено рано в четвъртък, президентът на Украйна Володимир Зеленски даде оптимистична оценка за хода на войната и призова украинците да продължат съпротивата, съобщи БТА като цитира Ройтерс.

Oще по темата

"Ние сме народ, който в течение на седмица разби плановете на противника", каза той. "Те няма да имат мир тук. Те няма да имат храна. Те няма да имат тук и един спокоен миг", заяви Зеленски.

Той не коментира дали руските сили са завзели няколко града, включително Херсон. "Ако те са отишли някъде, това е само временно. Ние ще ги изтласкаме", каза Зеленски.

Той заяви, че боевете се отразяват на духа на руските войници, които "ходят по хранителните магазини и се опитват да намерят нещо за ядене".

"Това не са бойци на суперсила. Това са объркани деца, които са използвани", каза Зеленски.

Според него убитите от руска страна са достигнали до 9 хиляди. "Украйна не иска да бъде покрита с телата на войници", заяви украинският президент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

446

Зоро

преди 2 години

Този е решил пълен геноцид на Украйна и неговият народ.Браво на Зеленски.Каде са американските и европейски (миротворци) за да му дадат правилното решение? Те му гледат сейра,след което ще му бият шута на този клун.Неговите (приятели) ще го направят по велик за момента от Наполеон, Цезар и онзи велик германец.Браво ти ще останеш за винаги в световната история.

445

Анонимен

преди 2 години

И на тоя не му се дава властта. Когато спре войната твоите хора ще те свалят. Един вожд може и да се предаде само и само да запази живота на хората си. А, ти си вожд на НАТО! Ке умреш за тех!

444

Анонимен

преди 2 години

Той и Хитлер така разправяше от бункера, докато подписваха капитолацията.

fallback