Снимка: БГНЕС
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е поканил руския президент Владимир Путин в Турция и че дипломатическите пътища не трябва да бъдат затваряни, предаде днес турската телевизия ТГРТ.

Oще по темата
Ердоган е заявил това на заседание на централния изпълнителен комитет на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Трябва да демонстрираме поведение в подкрепа на мира", е посочил Ердоган. "По време на телефонен разговор с г-н Путин го поканих в Турция", е добавил турският лидер.

Пред руския президент Ердоган е казал още, че трябва да бъде постигнато демократично решение, че Анкара е против военните действия, че войната няма да бъде от полза за никого и че всички ще понесат вреди.

"Повторих нашия призив за разрешаване на въпроса по мирен път в рамките на Минското споразумение. Приканих (Путин) към уреждане на проблема по пътя на мира, диалога и дипломацията. Дипломатическите пътища не бива да бъдат затваряни", е казал Ердоган пред съпартийците си, посочва още ТГРТ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 2 години

Сега скъпи предатели на България и избрали ционистката клика на ЕС, САЩ, Ердо и Путин ще си вземат решенията и за нашата страна. Колко и кои части ще отидат при Турция от нашата мила родина. Предупреждаваме от години. Години. Вие сте луди васалчета на ония, дето унищожават всичко българско. Ще разбетете, но късно. Единственият ми правилен ход бе неутралитет. Тих, леко *** и неподлежащ на натиск неутралитет. Руският брат ще ни заличи този път без пощада и не само нас. Вие сте против България

91

Путо

преди 2 години

И аз го поканих, но още не ми е писъл. Сигурно го е страх!

90

Анонимен

преди 2 години

Ще ядат Адана кебап и за десерт баклава )а може и до България да дойде ,да ни почерпи пък той )

fallback