Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски е провел гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.

Мицотакис е изразил подкрепата на Гърция към Украйна и е подчертал, че от самото начало Атина се е обявила за по-сериозни европейски санкции срещу Русия.

Oще по темата
Гръцкият премиер е обявил пред Зеленски и готовността на Атина да предостави всяка необходима помощ, допълва гръцката телевизия.

Мицотакис е заявил още, че гръцките консулства в Одеса и Мариупол продължават да функционират нормално, предаде БНР.

Зеленски е благодарил на гръцкия премиер за ясно заявената позиция на Гърция и е поискал продължаването на подкрепата в рамките на Евросъза, отбелязва ЕРТ.

Гръцкото министерство на здравеопазването обяви по-рано, че изпраща медицински и фармацевтични продукти в Украйна. А премиерът Мицотакис е провел среща по темата Украйна с външния министър Никос Дендиас.

Тази вечер гръцките власти съобщиха, че след руски атаки са загинали  шестима души от гръцкото малцинство в Украйна - четирима в село Бугас и двама в село Сартана.

По този повод гръцкият премиер написа в акаунта си в „Туитър“, че такава "неприемлива руска атака срещу цивилни" предизвиква тъга и гняв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Да си го кажем на нашите доморасли русофили. Русия губи войната. Русия е пре катастрофа.

53

Анонимен

преди 2 години

всички задлъжнели страни на световната банка за впрегнати , а ние славяните сме буферната зона да пазим запада , вижда се сега за какмо ни ползват

52

тнв

преди 2 години

Слава на Русия!

fallback