Снимка: БГНЕС
fallback

Тази сутрин лидерът на Украйна Володимир Зеленски отново направи видеообръщение към нацията. На украински и руски език той отправи призив към Русия за прекратяване на огъня.

"Рано или късно Русия ще трябва да разговаря с нас за това как да прекратим военните действия и да спрем тази инвазия", казва той.

"Колкото по-скоро започне този разговор, толкова по-малки ще бъдат загубите на Русия".

Той добави, че докато атаките не спрат, "дотогава ние ще защитаваме страната си".

Още снощи Зеленски предупреди за засилването на атаките срещу столицата Киев. Той заяви, че няма намерение да напуска столицата и че знае, че в момента е цел номер едно на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

Зелка, Зелка, не се учите от историята, втори път настъпвате мотиката, първия път втората световна кога посрешнахте нацистите като освободители и те ви изклаха, сега втори път с американците, които ви зарязаха

53

fred13

преди 2 години

Времето за разговори отдавна приключи...!

52

Анонимен

преди 2 години

Има ли още един останал русофил в тая държава дето да не е разбрал, че САЩ и Русия са като две капки пикня! Няма разлика между тях. Едните нападат и слагат пионково правителство в близкия изток, другите в бившите съветски републики. Ако някой им се противопостави идват с танкове и ракети и сменят властта. Американците избиха половин милион в Ирак, Руснаците 250 000 в Чечня. Американците 100 000 в Либия, Руснаците 100 000 в Северна Осетя. Няма разлика и двете страни са еднакви ***!

fallback