fallback

Руски сухопътни сили влязоха тази сутрин в Украйна от териториите на Русия и Беларус, заяви украинската гранична охрана и съобщи за първи загинал неин служител от началото на руското нашествие, предаде Франс прес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че президентът на Русия Владимир Путин иска да унищожи Украйна, но украинските военни дават достоен отпор. Зеленски каза това във видеообръщение във Facebook.

Oще по темата

Зеленски подчерта, че Украйна е атакувана не само с бомби, но и с фейк новини.

„Важно е да се получава истината от официални източници. Днес Русия започна нахлуване в Украйна. Путин започна война с Украйна, с целия демократичен свят. Той иска да унищожи моята държава. Той иска да унищожи нашата държава и всичко това, което ние строихме и за което живеем“, подчерта Зеленски.

Той се обърна към всички украинци и на първо място към украинските военни, които „вече поеха първия удар на врага и дават достоен отпор“.

„Ние познаваме цялата сила на Въоръжените сили на Украйна. Вие сте храбри. Вие сте несъкрушими. Вие сте украинци“, каза Зеленски.

Той призова всички украинци да не се поддават на паника и да правят всичко в подкрепа на армията, предаде агенция УНИАН.

"Обръщам се към всички украинци, които в момента са в чужбина. Имаме нужда и от вашата подкрепа. Вие сте мощна сила. Вие сте сплотена сила и сте го доказвали неведнъж. Сега имаме голяма нужда от вас", добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

ЕЙ

преди 2 години

До АнонименТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАМЕ - ТОВА Е НОРМАЛНОТО, А С ТОВА МИСЛЕНЕ "ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ДА БЪДАТ МИШЕНИ" СИ Е ЧИСТ НАЦИЗЪМ. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО Е СПРАВЕДЛИВА "СРАВЕДЛИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ". А ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЧЕТАТ - ДАНЕ ПИШАТ

87

Б@си

преди 2 години

Най вероятно е в този случай Путин да постави свое правителство в Украйна. Украинците бяха премерени, изтъргувани и похарчени в дългите и беззъби "дипломатически усилия". Путин ще вземе Украйна, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО. На шахматната дъска се извършват поредните ходове. Западния Свят ще пророни "някоя сълза" за украинските неволи. Междувременно, Германия ще положи максимални усилия да добие пак руски ресурси.

86

Сто

преди 2 години

Дано да е фейк инфото, че китайски военни кораби се движат към Тайван.

fallback