Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Израелската компания Tipa е създала опаковки, които се разграждат значително по-бързо от масово разпространените досега. Поставени в компост, опаковките се разграждат за 180 дни, съобщава Bloomberg.

Продуктът, който създадохме, се разгражда много по-бързо от нормалната пластмаса. Той имитира това, което природата е създала – пакет, който се разлага като обелка от портокал, обяснява директорът на компанията Дафна Нисенбаум.

Тя разкрива още, че Tipa вече е успяла да набере 10 милиона долара само преди няколко седмици. "Инвестициите в компанията ни са най-новите, направени в израелски стартъп от Horizon Ventures", уточни Нисенбаум.

Какви друго планира да създаде Tipa, вижте във видеото


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Прост

преди 9 години

Аз на евреи не вярвам! Кво да са прави, досега с нищо не са помогнали!

3

Анонимен

преди 9 години

Минете по която и да е улица с дървета в България и ще видите торбичките украсяващи дърветета. Есента и зимата гледката е просто потресаваща. Израелската технологията обаче касае общества, които искат да се спасят от ***. За съжаление по нашите ширини и дължини самите хора са причината да има *** и да не им пречи.

2

mi4

преди 9 години

Браво, пък ние помогнахме на Дупетатите да качат по още 1-2 кг за този месец !От другия месец почваме да работим да им купим нови коли ! Нямаме време за други работи !

fallback