Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Днес ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността също ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост. Около и след обяд ще има и купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Нощем и сутрин ще е почти тихо, през деня ще духа слаб вятър с променлива посока. Дневните температури слабо ще се повишат и в понеделник преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°. Минималните температури ще са между 8° и 13°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 часа

Ще си прегледаме колелата!

1

Анонимен

преди 4 часа

Е, Хубав ден!

fallback