Снимка: БГНЕС
fallback

Далеч сме от активните атмосферни процеси по време на празничните дни. В петък ще вали в страната, но през нощта валежите ще отслабват и облаците ще се разкъсват и намаляват. В Гърция ще вали и гърми. В събота, неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове - температури до 28 градуса в събота, а в неделя и понеделник ще се повишават. Това коментира за Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

По думите му, нашето Черноморие ще бъде с облаци и мъгли в сутрешните часове.

"Ще бъде ветровито по южното крайбрежие. Повече слънце през трите почивни дни ще има в неделя по Черноморието ни. Температурите в неделя и понеделник ще достигат 30 градуса", заяви Янков.

"Над 2500 метра температурите ще бъдат между 2 и 4 градуса, а в по-ниските места - между 10 и 12 градуса, обърна внимание синоптикът. Не се очакват валежи в планините през почивните дни, видимостта ще бъде добра. Облачни вълни ще достигат Централното Средиземноморие. Задават се нови циклони, които ще са опасни за централноевропейските страни. Ние сме далеч от валежите, дори ще се затопли. Циганското лято започва октомври месец, след Димитровден. Астрономическата есен настъпва на 21 септември", коментира Петър Янков.

Затопляне се очаква до 27-28 септември, когато ще премине облачна вълна с понижение на температурите и по-интензивни валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

MaйMyнaтa

преди 12 часа

До 1....Беэ този коментар кой щеше да знае къде си

1

Поздрави от Флорида

преди 12 часа

Ми то от две седмици всеки ден вали в тая пpoгнила територия. Аз пък си пия коктейлчета на плажа с две кoтенца.

fallback