Снимка: архив, БГНЕС
fallback

През нощта над Централна и Източна България ще има значителна облачност, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. В Централния Предбалкан са възможни значителни количества на валежа. Над Западна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

Утре още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.                  

През почивните дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. В събота след обяд над източните райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще се повишават, в неделя максималните ще са между 30° и 35°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 месец

:)

1

Анонимен

преди 1 месец

Имаш ли информация кога са изборите за лидер на партия Възраждане?

fallback