Снимка: БГНЕС

Денят започва с минимални температури в страната от 5 до 17, а по високите западни полета на места до 2-4 градуса, по Черноморското крайбрежие до 9-10. Сутринта се очакват краткотрайни мъгли, в западните полета и слаби слани. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните и северни райони ще се заоблачи, като валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 19 до 27 градуса, а по Черноморието до 19-20 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините сутринта ще бъде слънчево, а следобед времето ще бъде с разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде до умерен от североизток със скорост до 25  км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 5 градуса, а на 1500 метра до 13.

В сряда ще се заоблачи, валежи са малко вероятни. В четвъртък над Западна България ще има повече облаци, с условия за следобедни превалявания в западните райони. В петък и събота валежите у нас ще бъдат често явление и ще захладнее с дневни температури от 14 до 20 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase