Снимка: БГНЕС

Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. Денят ще започне със значителна облачност над страната и дъждове над централните и източни райони. Преди обед валежите постепенно ще спират и облаците от запад на изток ще намаляват. Следобед ще има слънчеви часове, като късно следобед отново ще се заоблачи.

След полунощ в района на Сандански ще превали. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от запад-югозапад. Максималните температури в населените места ще са от 11 до 19 градуса, в района на Русе до 20 градуса, а по Черноморието градусите ще стигат до 14, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсана облачност, следобед ще бъде облачно, върховете и билата ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури за деня над 2500 м височина - около 0 до 2 градуса, а на 1500 м - около 7-8.

В четвъртък ще премине бързо атмосферно смущение, ще прегърми в района на Сандански и в Странджа. В петък се очаква нова облачна вълна от запад, но ще остане без валежи. В събота и в неделя чувствително ще се затопли с температури минаващи 20 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase