Снимка: БГНЕС

Предупреждение от първа степен - жълт код за ниски температури в цялата страна и за силен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България, е обявено за днес.

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 4 до плюс 2 градуса, в Добруджа на места дори до минус 9, а по Черноморието до минус 6-7. В западните и северни райони ще има значителна облачност с валежи от сняг, докато в южните райони валежите ще бъдат смесени от дъжд и сняг.

Над северните райони в населените места ще се образува снежна покривка до 5-10 см, а в южните до 3 см. В Добруджа ще се образуват навявания. По Черноморието снежната покривка ще бъде нетрайна, главно по северното крайбрежие. Следобед валежите на запад ще спират, докато на изток ще продължават.

Максималните температури в населените места ще са от минус 1 до 7 градуса, по Черноморието до минус 4, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда ще бъде слънчево, но и студено - със сутрешни температури в страната от минус 12 до минус 7 градуса. В населените места снежната покривка ще се задържи. В Северна България тя ще бъде с дебелина около 5-10 см, а на юг до 3 см. По Черноморието снежната покривка ще се топи.

В четвъртък и петък утрините ще бъдат студени със сутрешни мъгли и минимални температури от минус 13 до минус 8 градуса на места, а през деня показанията на термометрите ще достигат 3-5 градуса в традиционно най-топлите населени места.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase